.

Інгредієнти
| Капуста брюссельська – 2 чашки | |
| Фініки – 2 шт (сушені і дрібно нарізані) | |
| Оливкова олія – 1 ст. л. | |
| Курячий бульйон – 1/2 чашки | |
| Кленовий сироп – 1 / 4 чашки (можна будь-який) | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком |
Я не готую часто брюссельську капусту, однак це блюдо було одним з моїх улюблених в Туреччині. Смак брюссельської капусти в поєднанні з солодким фініком і кленовим сиропом цікавий і незвичайний. Що стосується простоти, страву дуже легко готувати. Причому до цього гарніру можна подати що завгодно: рибу, курку, свинину, яловичину.
Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 400 градусів F.
У миску покласти брюссельську капусту, политу олією, сіллю і перцем.
Деко вистелити пергаментним папером і рівномірно на неї викласти брюссельську капусту.

Запікати в духовій шафі протягом 20-30 хвилин до готовності.

У маленьку каструлю додати курячий бульйон і фініки, довести до кипіння. Потім перешкодити і кип’ятити на повільному вогні. Додати кленовий сироп і тушкувати ще 10-15 хвилин. Після того як брюссельська капуста повністю підсмажиться, витягнути лист з духовки і залити кленової сумішшю. Щоб маса покрила всю капусту рівномірно.

Поставити ще в духовку до готовності і просочення.

Приємного апетиту!
