Булгур з болгарським перцем і східними приправами – страва, створене, щоб повністю поринути вас в світ Сходу і насолодитися його смаками
Інгредієнти
Булгур – 200 р. | |
Болгарський перець – 3 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Зіра – 1 ч. л. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Барбарис – 1 ч. л. | |
Сумах – 2 ч. л. | |
Чорний перець – 1 ч. л. |
Булгур не що інше як пшениця, тільки оброблена окропом, висушена і роздроблена. Ця крупа дуже популярна в східних країнах. У багато національні страви східних кухонь входить саме булгур. Зараз ця крупа стає популярним і в нашій країні. Хоча вона, звичайно, менш корисна, ніж цільнозернові пшениця, але натомість вимагає менше часу на приготування, а іноді це дуже важливо.
Покроковий рецепт
1. Цибулю і моркву промити, очистити. Цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці.
2. Болгарський перець промити, розрізати навпіл, видалити серцевину, нарізати скибочками.
3. Цибулю обсмажити на рослинному маслі. Потім додати моркву і болгарський перець і ще трохи обсмажити всі овочі.
4. Всипати булгур і добре перемішати, щоб всі зернятка вкрилися маслом. Смажити 5 хвилин.
5. Додати всі приправи, ще раз все перемішати. Потім підлити трохи води. Накрити кришкою. Коли вся вода вбереться, додати знову трохи. І так робити, поки булгур не буде готовий. Це десь 15-20 хвилин.
5. Можна подавати!