Сьогодні, я пропоную вашій увазі дуже простий, дієтичний, надзвичайно корисний рецепт з булгуру.
Інгредієнти
Крупа булгур – 250 | |
Кабачок – 1/2 | |
Баклажан – 1/2 | |
Морква – 1/2 | |
Цибуля – 1 цибулина | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль – 1 ч. л | |
Вода – 400мл |
Булгур – крупа, одержувана з твердих сортів пшениці. Прийшла до нас з країн Азії (Іран, Сирія, Узбекистан, Туреччина та ін). Булгур багатий вітамінами і мікроелементами. Підходить для дієтичного харчування. Дуже низький вміст калорій. Його можна порівняти з гречкою. Але за змістом мікроелементів і клітковини трохи все таки випереджає гречку. Страви з нього виходять смачними, корисними та дуже поживними. Булгур годиться для приготування, як супів, і других страв. Простий у приготуванні. Так, наприклад, для різноманітності, при приготуванні плову, можна замінити звичайний рис на булгур. Можна додати замість банальної перловки в розсольник або грибний суп. Булгур ідеальний для приготування дитячих страв. Мій рецепт підійде як для дітей, так і для літніх людей, людей, схильних до повноти. Сьогодні, я пропоную вашій увазі дуже простий, дієтичний, надзвичайно корисний рецепт з булгуру.
Покроковий рецепт
Підготувати овочі
Овочі нарізати соломкою і обсмажити в невеликій кількості олії, трохи посолити (можна додати будь-які приправи за смаком: перець, куркума, карі та ін)
Засипати булгур
Залити все окропом, так щоб булгур повністю покрився водою. Закрити кришкою і тушкувати на дуже повільному вогні 15 хвилин.
Готовий булгур прикрасити зеленню.Приємного апетиту!