Що може бути смачніше домашніх пельменів на обід з гарячим наваристим бульйоном…
Інгредієнти
Для бульйону: | |
вода – 1,5 літра | |
сіль, спеції – за смаком | |
Для пельменів: | |
борошно – склянка | |
сире яйце – 1 шт. | |
вода – 5 столових ложок | |
м’ясного фаршу – 200 грамів | |
цибулини – половина | |
перець мелений, сіль – за смаком | |
соняшникова олія – за смаком | |
зелень – за смаком |
Для бульйону: зварити пельмені у воді
Для пельменів:
1) тісто (склянка борошна, сире яйце, 5 столових ложок води)
2) фарш (200 грамів м’ясного фаршу, половина цибулини, перець мелений, сіль, соняшникова олія за смаком)
зелень
Покроковий рецепт
Спосіб приготування:
Тісто. Беремо борошно, воду (4 ложки) і яйце. Місимо з цього тісто. Посипаємо борошном (щоб не було кірки) і залишаємо на 30 хвилин.
Фарш. Шаткуємо цибулю. Змішуємо м’ясний фарш з цибулею, перцем, сіллю і 1 ложкою води.
Розкачуємо тісто у велику корж. Нарізами тісто на шматочки потрібно розміру (ви можете зробити пельмені будь-якого розміру).
Накладаємо фарш ложкою і ліпимо пельмені. Коли фарш або тісто закінчиться, кидаємо пельмені в каструлю з киплячою водою (попередньо потрібно її посолити) і чекаємо, поки пельмені спливуть (варимо на малому вогні).
Після цього виймаємо пельмені шумівкою (ложкою, черпаком, тільки не руками), кладемо кілька штук в тарілку і заливаємо бульйоном. Посипаємо зеленню.