Булочки з листкового тіста з вишнею

Булочки з листкового тіста з вишнею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Тісто листкове дріжджове – 1 упаковка (400 г)
Вишня – 100 — 150 г (можна заморожену)
Крохмаль – 4 чайних ложки (потрібен,якщо вишня заморожена)
Цукрова пудра – за смаком

Як приготувати Булочки з листкового тіста з вишнею

І знову листкове тісто. На цей раз приготую плюшки з вишнею. Чудово «йдуть» в ранкові години . Особливо подобаються дітям, так як можна посипати побільше цукрової пудри і вони стають солодкими. Виходить дуже смачно! Якщо Ви використовуєте заморожену вишню: при розморожуванні дайте стекти зайвої рідини і не забудьте додати набагато крохмалю, щоб при випіканні вона не «потекла».

Тісто в цьому рецепті використовую магазинне готове, тому дам лише деякі поради по випічці листкового тіста:
– Листкове тісто потрібно випікати в добре розігрітій духовці. Зазвичай температура при випічці становить 180-200 градусів. Тісто випікається від 10 до 25 хвилин, в залежності від розмірів виробу (в даному рецепті 10 хвилин достатньо).
– Листкове тісто чудово поєднується з травами і прянощами, тому, за бажанням, можна додати кориці, ваніліну або пахучої м’яти.
– Вживати випічку з листкового тіста краще відразу, тепла вона смачніша. При тривалому зберіганні тісто може придбати неприємний смак.

Покроковий рецепт

Листкове тісто розморозити, нарізати на квадрати. (Тісто бажано не пропустити, тоді воно вийде пишним). В центрі кожного квадрата зробити наколи за допомогою виделки.

На квадратики тіста викласти свіжу вишню, очищену від кісточок. Можна використовувати і заморожену вишню, тоді: обов’язково розморозьте вишню і дайте стекти зайвої рідини. На кожен квадрат тесту спочатку насипте по 1/ 2 чайної ложки крохмалю, а потім викладіть вишню (крохмаль потрібен для згущення рідини, так як заморожена вишня містить занадто багато). Можна просто заморожену вишню змішати в чашці з крохмалем, а потім вже підготовлену ягоду викладати на тісто.

Вишню присипте цукровою пудрою (приблизно я сиплю по 1/ 2 чайної ложки на квадрат, але все залежить від ваших смакових уподобань).

Прищепите боки квадратиків. Перекладіть плюшки з вишнею на деко. Поставте випікатися у вже розігріту до 180 С духовку на 10 хвилин або до готовності тіста.

Через 10 хвилин (або більше) вийміть плюшки з тіста з вишнею і змастіть краї жовтком (можна білком або молоком), щоб вони підрум’янилися і придбали блиск. Поставте в духовку ще на 2-3 хвилини.

Готові булочки присипте цукровою пудрою прикрасьте листочками м’яти. Поки булочки з вишнею не охололи, негайно подавайте до столу. Приємного чаювання!