Свіжу буряк очистити від бадилля і відварити до напівготовності. Ступінь готовності визначити так – ніж повинен входити до однієї третини коренеплоду без зусиль. Залити відварену буряк крижаної або просто дуже холодною водою (для збереження кольору)
У ємність для приготування соусу всипати прянощі. Базилік і розмарин розтерти часник нарізати дуже дрібно або натерти.
Все змішати, додати кефір (або йогурт), влити олію. Ще раз перемішати
Буряк порізати на великі часточки
Часточки буряків помістити в соус, ретельно перемішати і залишити для маринування на одну годину. Через годину помістити замариновану буряк у форму для запікання
Запікати буряк до готовності (м’якості). Викласти в керамічний або скляний посуд. Страва чудово, і як гарнір, так і як самостійну (наприклад з м’яким чорним хлібцем)
Приємного апетиту