Буряк, запечена в ніжному соусі

Буряк, запечена в ніжному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Свіжу буряк очистити від бадилля і відварити до напівготовності. Ступінь готовності визначити так – ніж повинен входити до однієї третини коренеплоду без зусиль. Залити відварену буряк крижаної або просто дуже холодною водою (для збереження кольору)



У ємність для приготування соусу всипати прянощі. Базилік і розмарин розтерти часник нарізати дуже дрібно або натерти.

Все змішати, додати кефір (або йогурт), влити олію. Ще раз перемішати

Буряк порізати на великі часточки


Часточки буряків помістити в соус, ретельно перемішати і залишити для маринування на одну годину. Через годину помістити замариновану буряк у форму для запікання

Запікати буряк до готовності (м’якості). Викласти в керамічний або скляний посуд. Страва чудово, і як гарнір, так і як самостійну (наприклад з м’яким чорним хлібцем)

Приємного апетиту