Бутербродики з буряком і часником – повсякденна закуска в обідній або вечірній перекус.
Інгредієнти
буряк молода – 2 невелика | |
часник – 1-2 зубчики | |
майонез – 2-3 столових ложки | |
французький багет – кілька скибочок | |
свіжа зелень – кілька гілочок | |
зелена цибуля – 2-4 пера |
Тертий буряк з часником, майонезом і свіжим кропом – це рецепт, який спочатку був рецептом салату, постійно робила моя мама. Він один з моїх улюблених! Я вважаю, що ця закуска піднімає настрій, вона яскрава і гостренькі.
Покроковий рецепт
Пару свеколок відваріть до готовності. Коріння і стебла при цьому краще не обрізати, щоб не виварювалися всі вітаміни.
Готову буряк остудіть і потім почистіть.
Натріть буряк на середній або на дрібній тертці (це вже кому як подобається).
Часник почистіть і натріть на дрібній тертці (можна видавити через чеснокодавку).
У глибоку чашу перекладіть терту буряк і часник. Додайте в чашу майонез і сіль за смаком, добре перемішайте.
Багет наріжте скибочками. Викладіть на хлібець салат з буряка. Прикрасити свіжим кропом , рубаним зеленим цибулею і подавайте до столу. Приємного апетиту!