Квашена капуста в трилітровій банці

Квашена капуста – джерело вітаміну С – невід’ємне блюдо в раціоні росіян в зимовий час.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – один великий качан (3 кг)
Морква – 2 шт.
Сіль (велика) – (50-60) р
Насіння кропу – 2 ст. ложки
Гострий перець (за бажанням) – 1 шт.

Як приготувати Квашена капуста в трилітровій банці

При приготуванні квашеної капусти по даному рецепту не потрібна спеціальна ємність і гніт.

Покроковий рецепт

Готуємо овочі: миємо, чистимо.

Капусту, очищену від верхніх листків шаткуємо.

Моркву тремо на крупну тертку.

Об’єднуємо капусту з морквою, додаємо сіль і насіння кропу. Все ретельно перемішуємо руками і трохи перетираємо. Для цього зручно взяти великий таз. При бажанні додаємо нарізаний гострий перець.

Всі укладаємо в трилітровий балон, дуже щільно утрамбовувавши. Для цього можна використовувати дерев’яну качалку.

Накриваємо балон пластмасовою кришкою, ставимо його на тарілку (на випадок, якщо при бродінні сік буде витікати з балона). і залишаємо в теплому місці. Через пару днів необхідно періодично відкривати балон і випускати від скупчилися гази бродіння, протикаючи капусту наскрізь до дна балона в декількох місцях (для цього підійдуть дерев’яні японські палички для їжі). Квас капуста 4-6 днів в залежності від температури.

Готову квашену капусту зберігаємо в холодильнику. Перед вживанням можна додати ріпчастої цибулі, нарізаного кільцями і полити олією. А також квашену капусту можна використовувати при приготуванні таких кулінарних рецептів, як кислі щі і вінегрет. Їжте квашену капусту взимку і будьте здорові! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гриби гливи мариновані в банку до новорічного столу