Буузы потрібно не тільки правильно готувати, але і правильно їсти: спочатку треба вкусити буузу, випити сік, а потім їсти м’ясо з «будиночком». Їдять буузы руками, без столових приладів.
Інгредієнти
Філе яловичини – 3 кг | |
Сало свинини – 800 гр. | |
Цибуля – 4-5 шт. | |
Борошно – 1 кг | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль, перець – за смаком |
Бурятське національне блюдо – буузы. У перекладі на російську мову – пози. На Новий Рік кожна бурятська сім’я готує величезна кількість бууз. Якщо ви зробите буузы правильно, то я впевнена блюдо вам сподобається.
Покроковий рецепт
Яловичину, свинину і цибулю пропустити через м’ясорубку. Отриманий фарш ретельно перемішати руками. У склянку налити кип’ячену воду, додати сіль і перець, вилити отриману воду у фарш, після чого знову добре перемішати.
1,5 склянки кип’яченої води вилити в чашку, посолити, додати 2 яйця і перемішати. Додати борошно, борошно додавати поки тісто не перестане липнути до рук. Готове тісто покласти на 5-10 хвилин «відпочити».
Після приступаємо до ліплення бууз. Відрізаємо частину тіста, розкачуємо його і за допомогою невеликого по діаметру склянки робимо кола.
В середину кола кладемо фарш і защипуємо краю як на фото, чим більше защипів, тим краще. Готові буузы кладемо в позницу і варимо на пару (свіжі 30 хвилин, заморожені 40 хвилин). Можна приготувати в мультиварці, використовуючи режим “на пару”.
Готові буузы кладемо в позницу і варимо на пару (свіжі 30 хвилин, заморожені 40 хвилин).