Вітамінний трав’яний чай з тонким ароматом базиліка
Інгредієнти
Базилік фіолетовий – 1 пучок | |
Лимон сік – 20 мл або сік ½ лимона | |
Цедра лимонна – 1/2 лимона | |
Мед – 2 ст. л. | |
Вода – 1,5 л |
Цей чай зміцнить імунітет, покращує роботу серця і травного тракту. Базилік добре виводить токсини, а в поєднанні з медом і лимоном допоможе впоратися з осінньою депресією, простудними захворюваннями. Його рекомендується пити навесні і восени, коли на імунітет лягає підвищене навантаження. Для напою підходять тільки листя фіолетового базиліка.
Покроковий рецепт
Пучок зелені промити і обсушити. Відокремити листя від стебел.
Скласти в графин і залити гарячою водою 90-85С 0. Заливати окропом ніжні листочки не слід. Бажано зберегти вітаміни і ефірні масла рослини по максимуму.
Дати напою самостійно охолоне при кімнатній температурі до 60 C0. За цей час він придбає синій відтінок. Листя базиліка віддадуть свій колір воді, а самі позеленіють.
Вилити в рідину лимонний сік, покласти цедру. Чай змінить свій колір з синього на червоний.
Коли напій охолоне до 40С 0 додати мед. Колір знову зміниться і стане менш червоним. Ніколи не слід розводити мед в гарячих рідинах. Це зруйнує його корисні властивості і може спровокувати алергічну реакцію.