Чай з базиліка

Чай з базиліка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вітамінний трав’яний чай з тонким ароматом базиліка

Інгредієнти

Базилік фіолетовий – 1 пучок
Лимон сік – 20 мл або сік ½ лимона
Цедра лимонна – 1/2 лимона
Мед – 2 ст. л.
Вода – 1,5 л

Як приготувати Чай з базиліка

Цей чай зміцнить імунітет, покращує роботу серця і травного тракту. Базилік добре виводить токсини, а в поєднанні з медом і лимоном допоможе впоратися з осінньою депресією, простудними захворюваннями. Його рекомендується пити навесні і восени, коли на імунітет лягає підвищене навантаження. Для напою підходять тільки листя фіолетового базиліка.

Покроковий рецепт

Пучок зелені промити і обсушити. Відокремити листя від стебел.

Скласти в графин і залити гарячою водою 90-85С 0. Заливати окропом ніжні листочки не слід. Бажано зберегти вітаміни і ефірні масла рослини по максимуму.

Дати напою самостійно охолоне при кімнатній температурі до 60 C0. За цей час він придбає синій відтінок. Листя базиліка віддадуть свій колір воді, а самі позеленіють.

Вилити в рідину лимонний сік, покласти цедру. Чай змінить свій колір з синього на червоний.

Коли напій охолоне до 40С 0 додати мед. Колір знову зміниться і стане менш червоним. Ніколи не слід розводити мед в гарячих рідинах. Це зруйнує його корисні властивості і може спровокувати алергічну реакцію.