Чай з калини – приємний, освіжаючий і цілющий напій, що допомагає пережити зимові холоди без грипу і простуд.
Інгредієнти
калина – жменя | |
вода – 300 мл | |
мед – за смаком |
Не всі знають, що з такої корисної ягоди, як калина, можна готувати не тільки традиційні компоти, морси і засоби від застуди, але і заварювати на її основі приємний вітамінний чай. Вживати його можна замість звичайного чаю в кілька прийомів протягом дня. Таке питво – відмінний засіб для профілактики і лікування застуди, підвищеного тиску, безсоння і нервових розладів. Крім того, калина виліковує багато жіночі хвороби. Деякі господині не люблять калину за її різкуватий і часто гіркий смак. Але калину легко позбавити цієї неприємної гіркоти. Як і горобина звичайна, калина (а точніше її плоди) втрачає гіркоту відразу після того, як потрапить під вплив перших заморозків. Але тим, хто хотів би використовувати калину до настання морозів, немає необхідності чекати. Достатньо відправити кисть з ягодами на 2-3 дні в морозилку. Після розморожування ягоди повністю втратять гіркоту.
Покроковий рецепт
Промиваємо ягоди калини.
Кладемо в чашку.
Обов’язково розминаємо ложкою для кращого вилучення корисних речовин.
Заливаємо окропом.
Наполягаємо під кришкою від 30 хвилин до 1 години.
Вживаємо чай в гарячому або холодному вигляді з медом або сам по собі.