Комбінація трави меліси, квіток липи і листя смородини – прекрасне поєднання для ароматної корисного чаю. Використовувати для заварювання можна як сухе, так і свіжу траву.
Інгредієнти
меліса суха – 0,5 ч. л. | |
сухий лист смородини – 0,5 ч. л. | |
квіти липи сухі – 1 ч. л. | |
вода – 350 мл |
Як для заварки чаю можна з успіхом використовувати не тільки звичний нам чорний або зелений чай, сировиною для якого служить листок камелії китайської, але і більш звичні нам трави. Смачний і корисний напій можна приготувати із збору трави меліси, липи і листя чорної смородини. У порівнянні зі звичайним чаєм, трав’яні чаї мають більш м’який смак, вони легше п’ються й не збуджують нервову систему. Крім того вони містять масу цілющих властивостей, завдяки чому їх показано вживати тривалим курсом при багатьох хворобах. На здорових людей чай з меліси, смородини і липи надасть загальнозміцнюючу дію. Меліса і липа розслаблюють нервову систему, а лист чорної смородини надає чаю виражений смородиновий смак.
Покроковий рецепт
Відміряємо потрібну кількість сушених трав.
Кладемо в чашку або заварник.
Заливаємо окропом.
Наполягаємо під кришкою або накриваємо блюдцем.
Через 30-40 хвилин напій готовий.