Чай з м’ятою дуже корисний, по-моєму це знають всі. Але ось чим він корисний, дуже цікаво.
Інгредієнти
М’ята – 2 гілочки (приблизно 10 – 15 г) | |
Меліса – 2 гілочки (приблизно 10 – 15 г) | |
Вода – 0,5 л | |
Гвоздика – за смаком | |
Кориця – дрібку | |
Мед – 2 столові ложки (або за смаком) |
Чай з м’яти – це хороший засіб від застуди, особливо його рекомендують діткам. М’ятний чай корисний астматикам, а так само при підвищеній кислотності шлунка і судомних колітах, при клімаксі та при проблемах з менструацією. М’ята покращує травлення, знімає болі в області живота при колітах і спазмах…знімає головні болі, корисна при авітамінозі. М’ята дуже добре знижує тиск і заспокійливо діяти на організм. Регулярне вживання напою з м’ятною травою допоможе завжди бути врівноваженим, але в той же час, залишатися бадьорим і енергійним.
Однак м’ятним напоєм занадто сильно не варто захоплюватися чоловікам (не більше 2 – 3 чашок в день), так як він знижує кількість чоловічих гормонів і сильно впливає на «чоловічу силу». Так само, гінекологи радять не зловживати м’ятні чаї вагітним жінкам, так як такий чай може спровокувати викидень. Так що про користь і шкоду м’ятного напою робіть висновки самі, і підберіть собі необхідну порцію м’ятного чаю в день.
Трохи про меляси… Меліса – це та ж м’ята, але з лимонним ароматом. Найчастіше мелісу використовують в сушеному вигляді. Її додають як приправу до салатів, кладуть у супи, м’ясні та рибні страви. Трава ця дуже ніжна і додають її зазвичай в кінці готування.
Сьогодні запропоную вам приготувати холодний чай з м’ятою, мелісою і медом. У жаркий час року він чудово тонізує і тамує спрагу. Холодний чай зберігає всі властивості гарячого. Єдине, зберігайте його недовго, не більше доби.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Гілочки свіжої м’яти і меліси гарненько промити під проточною водою. З гілочок зняти листя, покласти в кухоль або каструльку. Воду закип’ятити. Залити крутим окропом листочки меліси і м’яти.
В ємність з гарячою водою і травами за смаком додати мелену корицю і гвоздику (кориця додасть чаю красивий золотистий колір). Чашку / каструльку накрити тарілкою / кришкою, дати настоятися близько 1 години.
Після того як все охолоне, процідити напій з м’ятного міксу. Додати 2 столові ложки меду (смак можна варіювати в залежності від ваших уподобань, збільшивши або зменшивши кількість меду). Перемішати до розчинення меду в напої.
Перед подачею чай з медом і травами охолодити. Чайний напій розлити по келихах і приємного апетиту!