Чай на основі звичайної заварки і жменьки будь-яких сушених ягід виходить дуже корисним і приємним на смак. Його рекомендується пити всю зиму.
Інгредієнти
малина сушена – 1 ч. л. | |
ожина сушена – 1 ч. л. | |
шовковиця сушена – 1 ч. л. | |
вода – 300 мл | |
зелений або чорний чай – за бажанням |
Сушені ягоди – не менш гарна основа для приготування вітамінних напоїв, що всім звичні сухофрукти. Сушені ягоди, заготовлені в літній період, можна заварювати в якості чаю як разом із звичною заваркою, так і самі по собі. Можна використовувати практично будь-який набір сушених ягід. Для цієї мети підійде малина, смородина, ожина, вишня, лохина, чорниця, полуниця, суниця, шовковиця. Ягоди, будучи залитими окропом, віддають рідини свій смак, колір і аромат. Досить настояти жменьку ягід на окропі всього 30-40 хвилин і в результаті вийде справжній річний ароматний чай. До того ж, він містить в собі велику кількість вітамінів і має здатність зміцнювати імунітет. Ну а про смакові якості такого чаю, особливо завареного у розпал зими, і говорити не варто!
Покроковий рецепт
Відбираємо по жменьці сухих ягід. Кількість можна варіювати. Чим більше ягід, тим насиченішим смак. Але занадто багато класти теж не варто. Якщо вихідна сировина складається в основному з кислуватих ягід, то чай вийде занадто кислим.
Викладаємо ягоди в чашку.При бажанні на цьому етапі додаємо зелений або чорний чай.
Заливаємо киплячою водою.
Накриваємо кришкою або блюдцем.
Наполягати такий чай треба не менше півгодини, а можна і більше. Їли чай за цей час охолов, а його хочеться випити гарячим, можна розбавити його окропом.