Ікру власного приготування необхідно з’їдати в той же день або на ранок наступного дня. Вона не містить консервантів і не зберігаються.
Інгредієнти
Горбуша з ікрою – 1 шт. | |
Сіль – 1/3 ч. л. | |
Цукор – 1/3 ч. л. | |
Олія соняшникова – 1/2 ч. л. |
Почали потрошити рибу, а там – ікра! Ні в якому разі не можна викидати з потрухами, адже такі гроші в магазині за неї віддаємо! Її необхідно засолити і через пару годин будуть дуже смачні бутерброди!
Покроковий рецепт
Потрошимо рибу, черево вспарываем акуратно, щоб не пошкодити плівку з ікрою. Витягаємо в окрему миску обидва мішечка.
Тепер саму рибу можемо відкласти і прибрати в холодильник, приготувати пізніше, а займаємося безпосередньо ікрою. Необхідно відокремити ікринки від плівки в невелику чашку. Робимо це в ручну за допомогою виделки. Відділяємо одну або кілька ікринок за один раз. Так, справа займе 20-30 хвилин.
Коли вся ікра зібрана, приступимо до засолюванні. Додаємо в ікру сіль і цукор, акуратно перемішуємо, так, щоб не розчавити ікринки.
Додамо пів чайної ложки соняшникової олії. У такій кількості воно не вплине на смак, зате ікринки будуть краще себе почувати і ковзати один щодо одного.
Все перемішуємо і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, краще годину.
По закінченні часу, можемо приступати до вживання. Найпростіше це бутерброди з ікрою. Вийшло цілих чотири бутерброди. Ось такий приємний бонус до рибного дня.