Пангасіус, запечена в духовці з овочами

Пангасіус, запечена в духовці з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Риба пангасіус не відноситься до благородних рибам, але його смак просто неперевершений.

Інгредієнти

Риба Пангасіус – 2 тушки
Рослинна олія – 2 столові ложки
Імбир – 1/2 чайної ложки
Мускатний горіх – 1/2 чайної ложки
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Томатний соус – 2 столові ложки
Вода – 1/2 склянки

Як приготувати Пангасіус, запечена в духовці з овочами

Риба пангасіус не відноситься до благородних рибам, але його смак просто неперевершений. Краще всього він розкривається, якщо запекти рибу з овочами. Готую я пангасіус в духовці. Спочатку запікаю саму рибу, а вже потім запікаю його з тушкованими овочами. Таким чином, страва виходить менш калорійним, а сама риба просочується соком овочів. Отже, приступаємо до приготування.

Покроковий рецепт

Беремо тушку пангасіуса, миємо її і чистимо, видаляємо плавники, голову, нутрощі і т. д.

Потім викладаємо рибу на фольгу для запікання (фольга повинна бути глянсовою стороною назовні, щоб риба при запіканні не згоріла), посипаємо з усіх боків і всередині теж меленим чорним перцем і сіллю.

Щільно загортаємо фольгу, кладемо «сверточки на деко і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів приблизно на 20 хвилин.

Поки риба в духовці, готуємо овочі. Вам знадобиться одна велика морквина і така ж голівка ріпчастої цибулі. Моркву треба почистити і натерти на крупній тертці, цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Далі в сковорідку наливаємо трохи олії і засипаємо овочі. Трохи підсмажуємо їх, а потім додаємо туди ж 1/2 чайної ложки меленого імбиру, 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха, 2 лаврових листки, мелений чорний перець і сіль за смаком. Перемішуємо вміст сковорідки і додаємо до нього дві столові ложки томатного соусу і півсклянки води.

Тепер потрібно гасити овочі в соусі до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Коли морква і цибуля будуть готові (тобто стануть м’якими), виймаємо пангасіуса з духовки, акуратно розгортаємо фольгу і фаршируємо овочами рибу, а решту підливку викладаємо зверху. Тепер ваше блюдо знову потрібно накрити фольгою і поставити в духовку ще на 20 хвилин. Тепер температуру можна знизити до 160 градусів. Слідкуйте за тим, щоб фольга була щільно загорнута для того, щоб рибна підлива не могла витекти на деко. Справа в тому, що сік, змішаний з овочами, додасть неповторний смак гарніру.

Хочу попередити, що пангасіус – риба жирна, тому подавати його потрібно з звичайним вареною картоплею або гарніром, в якому не буде ні краплі олії. Блюдо тоді вийде дуже гармонійним. Отже, запечений пангасіус з овочами готовий! Приємного апетиту!