До нового року хочеться приготувати чогось чудового,і,для завершення святкової вечері чудово підходять чеські вафлі,схожі на сніжинки! Присипте їх цукровою пудрою і в дім прийде зима
Інгредієнти
універсальної борошна – 1 3/4 чашки | |
гранульованого цукру – 1/2 склянки + 1/3 склянки | |
розпушувач – 2 чайні ложки | |
солі – 1/8 чайної ложки | |
яйця – 4 дуже великих | |
мигдальний екстракт – 1 ложка | |
екстракту ванілі – 1 чайна ложка |
Чеські вафлі ще можуть називатися карловарскими. Це тонкі хрусткі вафлі у вигляді кружка з красивим візерунчастим малюнком.
Передбачається, що назва походить від перекладу – оплатки, тобто платити. Адже ці чудові вафлі дуже схожі на монетки!
Ці вафлі підійдуть для піратської вечірки на дитячому святі. Вафлі можуть стати прекрасною атрибутикою у вигляді монет. А на новий рік, присипавши їх цукровою пудройвы отримаєте гарні сніжинки )).
Покроковий рецепт
1. Нагрійте свою форму-прес для випічки вафель у відповідності з інструкціями виробника.
2. Готуємо тісто для чеських вафель.
Розтопіть масло в мікрохвильовій печі (але щоб воно не кипіло!).
3. У середній мисці збийте яйця і цукор протягом як мінімум трьох хвилин, поки колір не стане світло-жовтим.
4. Додайте своє розтоплене масло, екстракт мигдалю і ванільний екстракт в суміш яєць. Збийте до змішування.
5. Просійте борошно, розпушувач і сіль в невелику миску. Перемішайте всі сухі ингреденты ложкою.
6. Половину сухої борошняної суміші додайте в рідке тісто з яйцями. Перемішайте гумовим шпателем. Коли все гарненько перемішайте, додайте решту суміш борошна.
7. Додержуйтеся інструкцій у посібнику користувача вафель. При необхідності змастіть вашу форму жиром/маслом або збризніть спреєм.
8. Помістіть по одній мірній столовій ложці тесту на кожну з пластин форми (в моїй формі виходять 2 вафлі, тому я викладаю в кожну по ложці).
9. Випікайте вафлі до злегка золотистого кольору або у відповідності з вашими вподобаннями. (Це займе близько 90 секунд, в залежності від вашого агрегату).
10. Використовуйте шпатель, щоб зняти вафлі і перенесіть їх на решітку для охолодження.
11. Продовжуйте випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.
12. Зберігайте охолоджені вафлі в закритому пластиковому контейнері при кімнатній температурі.