Такий гострий чізбургер нагоді навіть в жарку погоду, якщо Ви вже втомилися від холодної їжі.
Чотири булочки для гамбургерів,
Чотири платівки сиру,
Одне авокадо,
Чотири шматочки курячого філе вагою близько 100-150 грамів кожен,
Три столові ложки оливкової олії,
Ложка лимонного соку,
Половину чайної ложечки порошку перцю чилі (можна зменшити або додати),
Листовий салат – чотири листочки,
Майонез по одній ложці на гамбургер.
1. Готуємо маринад. Змішайте оливкову олію з соком лимона і порошком чилі.
2. Кожен шматочок курячого філе відбийте дерев’яним молоточком до однакової товщини і діаметром трохи більше булочки. Покладіть їх в чашку з маринадом і зверху закрийте харчовою плівкою. Залиште на годину. М’ясо повинно про маринуватися.
3. Приготуйте гриль для смаження м’яса. Гриль може бути будь-яким: і в духовці, і в мікрохвильовій печі і просто на вулиці. Якщо такого немає, то можна взяти сковороду з рифленим дном. Шматочки відбитого філе сформуйте так, щоб за формою були як булочки. Підсмажте по парі хвилин кожну сторону. Після того, як підсмажиться перша сторона, і Ви перевернули шматок, покладіть на нього зверху пластинку сиру. Почекайте, щоб сир розплавився.
4. Булочки також підсмажте з допомогою гриля
5. Авокадо розріжте тонкими пластинками. Їх повинно бути вісім штук, по два на кожен гамбургер.
6. Булочки розріжте по висоті навпіл. На нижню частину булочки покласти лист салату, на нього пластинку авокадо, потім курку з сиром, платівку авокадо, лист салату. Накрийте другою частиною булочки. зверху покладіть майонез.