Куряче філе під сирною шубою

Філе – сама дієтична частина курки. Так само воно дуже смачне. Потрібно додати трохи фантазії і вийде прекрасне блюдо.

Інгредієнти

філе курки – 500 гр
часник – 2 зубчики
майонез – 3 столові ложки
сметана – 3 столові ложки
сіль – за смаком
чорний перець – за смаком
сир – 50 гр

Як приготувати Куряче філе під сирною шубою

Для того щоб приготувати куряче філе під сирною шубою, потрібно зовсім не багато інгредієнтів: куряче філе, сир, майонез, сметана, часник, сіль, перець. Блюдо готується дуже швидко, а смак виходить непередаваний: ніжний і соковитий. Якщо у вас на порозі гості, і вам потрібно швидко приготувати вечеря – це страва для вас.

Покроковий рецепт

Для початок філе добре промиємо під проточною водою. М’ясо наріжемо на шматочки завтовшки 1,5 сантиметра. Бажано, щоб розмір їх був однаковий, для того, щоб м’ясо приготувався одночасно. Не потрібно різати дуже тонко, так як ми будемо відбивати м’ясо, і воно вийде дуже тонка, і надалі його легко пересушити в духовці. Так само не варто робити занадто товсті шматки – вони погано відіб’ються.

Для соусу нам потрібен буде часник. Беремо дві часточки, очищаємо їх від лушпиння. Потім пропускаємо через часникодавку. Двох зубчиків буде достатньо для взятого кількості м’ясо.

Тепер робимо соус, яким будемо змащувати наше м’ясо. Для цього змішуємо майонез, сметану, чорний перець, сіль і часник. Більше ніяких спецій додавати не потрібно, щоб не зіпсувати ніжний смак філе. Все добре перемішуємо, щоб вийшла одноманітна консистенція.

Відбиваємо м’ясо. У форми для запікання викладаємо відбивні. Зверху змащуємо їх соусом.

Сир натираємо на дрібній тертці. Сорт сиру можна вибрати будь-який, в залежності від ваших смакових пристрастей. Але якщо використовуєте солоний сорт, то з обережністю використовуйте сіль, щоб не пересолити блюдо.

Дивіться також:  Курячий рулет з курагою в беконі

Далі посипаємо м’ясо сиром. Включаємо духовку на 220 градусів. Випікаємо нашу страву протягом 15 хвилин. Куряче філе готуватися дуже швидко, до того ж ми його відбивали. Краще періодично перевіряти м’ясо на готовність, щоб воно не вийшло сухе.

Як тільки наше куряче філе під сирною шубою приготувався, дістаємо його з духовки. Блюдо повинне вийти соковите. Відразу не перекладаємо на тарілку. Потрібно дати охолонути м’яса пару хвилин, щоб сир з нього не потекла. Через 3-4 хвилини можна подавати страву на стіл.

Гарнір з куркою поєднується абсолютно будь-який. Так само чудово підійде овочевий салат. Прикрасити м’ясо можете зеленим листом салату. Приємного апетиту!