Чудова паелья з креветками і кальмарами

Чудова паелья з креветками і кальмарами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудове іспанське блюдо з рису з морепродуктами.

Інгредієнти

екстра-оливкової олії – 1 / 4 склянки
великих креветок – 200 г
кальмара, нарізаного кільцями – 200 г
сіль і мелений перець – за смаком
рис – 1 чашка
томатної пасти – 1 столова ложка
копченої паприки – 1 чайна ложка
часник подрібнений – 1 зубчик
шафран – 1 маленька щіпка
бульйон – 2 чашки
вода – 2 чашки

Як приготувати Чудова паелья з креветками і кальмарами

Замість креветок і кальмарів можна використовувати будь-які морепродукти, які вам подобаються.

Покроковий рецепт

Розжарити сковороду з оливковою олією.

Покласти рис в сковороду і смажити, помішуючи, близько 2 хвилин.

Додати до рису томатну пасту, паприку, подрібнений часник, шафран, сіль, перець і смажити, помішуючи, поки рис не підрум’яниться (близько 1 хвилини).

Потім додати бульйон і воду, і тушкувати 10 хвилин. Рис повинен увібрати бульйон наполовину.

Поки гаситься рис, відварити креветки і кальмари почистити. Кальмари нарізати кільцями. Відкласти морепродукти в бік.

Потім зменшити вогонь і тушкувати все ще 10 хвилин. Рідина повинна випаруватися, а рис стати ніжним і розсипчастим.

Тепер можна додати креветки і кільця кальмарів. Гасити рис з морепродуктами ще 2-3 хвилини.