Чудове іспанське блюдо з рису з морепродуктами.
Інгредієнти
екстра-оливкової олії – 1 / 4 склянки | |
великих креветок – 200 г | |
кальмара, нарізаного кільцями – 200 г | |
сіль і мелений перець – за смаком | |
рис – 1 чашка | |
томатної пасти – 1 столова ложка | |
копченої паприки – 1 чайна ложка | |
часник подрібнений – 1 зубчик | |
шафран – 1 маленька щіпка | |
бульйон – 2 чашки | |
вода – 2 чашки |
Замість креветок і кальмарів можна використовувати будь-які морепродукти, які вам подобаються.
Покроковий рецепт
Розжарити сковороду з оливковою олією.
Покласти рис в сковороду і смажити, помішуючи, близько 2 хвилин.
Додати до рису томатну пасту, паприку, подрібнений часник, шафран, сіль, перець і смажити, помішуючи, поки рис не підрум’яниться (близько 1 хвилини).
Потім додати бульйон і воду, і тушкувати 10 хвилин. Рис повинен увібрати бульйон наполовину.
Поки гаситься рис, відварити креветки і кальмари почистити. Кальмари нарізати кільцями. Відкласти морепродукти в бік.
Потім зменшити вогонь і тушкувати все ще 10 хвилин. Рідина повинна випаруватися, а рис стати ніжним і розсипчастим.
Тепер можна додати креветки і кільця кальмарів. Гасити рис з морепродуктами ще 2-3 хвилини.