Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти. Почистити моркву і цибулю, підготувати томатний сік. Я використовую для своїх рецептів домашній томатний соус, тому я розводжу його невеликою кількістю води. Якщо використовуєте томатну пасту – зробіть також. У разі використання томатного соку, воду додавати не потрібно. Ще для цієї страви нам знадобиться свинячий шпик. Він повинен бути підкопченим, це додасть страві особливий аромат.
Приступаємо до приготування лечо: нарізаємо дрібними кубиками копчений шпик, шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю.
Відправляємо нарізаний шпик на гарячу сковорідку і смажимо до прозорості.
Поки шпик обсмажується, шаткуємо великими шматочками болгарський перець.
Додаємо на сковороду нарубаний цибулю і доводимо до золотистого кольору.
Потім відправляємо обсмажуватися шматочки перцю. Доводимо його до м’якості і легкої золотистої скоринки.
Нарізаємо часточками помідори.
Додаємо помідори до перцю з цибулею та салом.
Натираємо крупно моркву.
І також відправляємо її на сковорідку обсмажуватися і насичуватися ароматами.
Надаємо нашій страві смак – додаємо чорний мелений перець, дрібку червоного гострого перцю, столову ложку паприки і солимо за смаком.
Коли морква стане м’якою, заливаємо блюдо томатним соком. Якщо він занадто кислий – додайте цукру до смаку.
Готуємо страву до випаровування зайвої рідини, щоб лечо було помірно густим, і можна подавати на стіл.
В оригінальному рецепті Карой Гундель вказує, що по-особливому смачно це блюдо поєднується з смаженими ковбасками. Також, можна додати мисливські ковбаски безпосередньо в лечо, замість шпику.
Приємного апетиту!