Заготівля лечо на зиму

Заготівля лечо на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У лечо немає точного рецепту, тому що його готують у багатьох країнах Європи по-різному. У цьому рецепті ми розглянемо найпростіший, але не менш смачний варіант заготовки на зиму Лечо.

Інгредієнти

Болгарський перець – 1,5 кг
Помідори – 1 кг Бажано вибирати сорти м’ясистих помідорів, наприклад, сливка.
Часник – 1 головка
Цукор – 2 ст. л з гіркою Можна змінювати за смаком
Сіль – 1 ст. л з гіркою Можна змінювати за смаком
Рослинне масло – 100 мл
Оцет – 30 мл Можна змінювати за смаком

Як приготувати Заготівля лечо на зиму

Лечо – оригінальна і незамінна закуска, яка нагадає про літнє сонце і прикрасить ваш стіл. Її можна використовувати як заправку для борщу або підливи, а можна подавати окремим блюдом. А найголовніше, що заготовити лечо на зиму дуже просто.

Покроковий рецепт

Помити і очистити від насіння болгарський перець.

Нарізати перець скибочками.

Помити помідори, пропустити їх через м’ясорубку або блендер.

Дрібно нарізати часник.


Підготувати сіль, цукор, масло і оцет

Змішати всі інгредієнти, крім оцту. Поставити на великий вогонь до закипання. Після закипання вогонь зменшити до середнього.

Поставити стерилізуватися банки і кришки. Якщо стерилізація банок відбувається на водяній бані, то банки готові, коли на дні з’явиться крапля. У духовці банки стерилізувати 15 хвилин при температурі 120′.

У готове лечо влити оцет. Потім залити лечо в банки і закрутити. Банки поставити до охолодження під ковдру. Взимку з задоволенням з’їсти!