Мабуть, немає такої людини, яка байдужа до цієї страви. Деруни, деруни, картофленники – назв у нього багато, як і рецептів приготування.
Інгредієнти
Картопля – 6 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Сметана – 1 ст. л. | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Сіль, перець. – по смаку |
Вважається, що деруни – це національне блюдо Білорусів. Але його люблять і готують у багатьох регіонах. Приготуємо і ми.
Покроковий рецепт
Легка в приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для сніданку вихідного дня. Сьогодні приготуємо самий класичний рецепт дерунів. Справа в тому, що раніше в картопляний заміс ми клали яйця. Але після того, як у нас гостювали родичі з Білорусі, вони переконали, що в картоплі досить клейкості, оладки і так добре тримають форму. А щоб натертий картопля швидко не потемнів, необхідно в тісто додати терту на дрібній тертці цибулину і столову ложку сметани.
Отже, для дерунів беремо: картоплю, цибулю, столову ложку сметани, борошно.
Картофедь тремо на середній тертці, зливаємо утворилася рідина. Додаємо натертий ріпчасту цибулю, ложку сметани, сіль, перець за смаком і борошно.
Картопляні оладки, смажимо на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом. Стежимо, щоб деруни підрум’янилися до золотої скоринки.
Викладаю готові деруни на велику тарілку, попередньо застеляю серветкою, щоб вона ввібрала зайве масло.
Подаю зі сметаною і перчиком.
Деруни можна готує з різними начинками (м’ясним, рибним фаршем і т. д.)
Рекомендую приготувати деруни за моїм рецептом.
Приємного апетиту!