Картопля використовуємо сирої, середньої величини, цибулю малий або великий за бажанням, особисто я беру великий, він надає страві особливий аромат. Борошна додаємо ложку з гіркою.
Картоплю та цибулю очищаємо від шкірки, миємо. Беремо глибоку тарілку і дрібну тертку, як на фото
Натираємо на дрібній тертці картоплю і цибулю (не розрізаємо, трьом цілим, щоб не розпадався), додаємо яйце, сіль і борошно, перемішуємо.
На нагріту на середньому вогні сковороду наливаємо масло, столовою ложкою накладаємо приготовану масу.
Коли одна сторона обсмажилася, перевертаємо і смажимо до отримання золотистої скоринки
У мене вийшло 8 драніков викладають на тарілки порціями по 4 шт, додаємо сметану або майонез, можна їсти з молоком. Приємного апетиту.