Картопляні трояндочки з беконом і адигейський сиром

Картопляні трояндочки з беконом і адигейський сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальна закуска до святкового столу

Інгредієнти

Готові смужки бекону – 6 шт.
Великий картопля – 6 шт.
Адигейський сир – 200 г
Червоний мелений перчик – 1 ч. л.
Сіль – 2-3 ч. л.
Чорний перець (мелений) – за смаком

Як приготувати Картопляні трояндочки з беконом і адигейський сиром

Відмінна закуска до новорічного чи різдвяного столу. Блюдо виходить поживним, цікавим, дуже смачним. Його можна сервірувати порційно, розклавши на невеликі індивідуальні блюдця, або оформити загальної тарілкою на центр столу. Воно ефектно поєднується зі свіжим зеленим огірочком, зеленню, сметаною.

Покроковий рецепт

1. Збираємо необхідні інгредієнти.

2. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими платинами. Чим тонше буде нарізка, тим зручніше буде формувати трояндочки.

3. Адигейський сир натираємо на дрібній тертці.


4. Смужки бекону розкладаємо на дошці, солимо, перчимо. Зверху викладаємо картопляні кружальця (як на фото). Ще раз трохи присаливаем. Якщо м’ясні смужки занадто тонкі, доведеться використовувати 2 штуки, наклавши одна на іншу з невеликим зміщенням.

5. Акуратно згортаємо в рулет, виходить трояндочка. Для зручності випікання використовуємо формочки для кексів.


6. Посипаємо зверху сиром, відправляємо в духовку приблизно на 25-30 хвилин. Для зручності подачі можна використовувати паперові форми для мафінів.