Десерт з омлету – пишне суфле з яєць з манговим соусом.
Інгредієнти
Яйця – 4 шт. | |
Цукор – 1 ч. ложка + по смаку в соус манговий | |
Молоко – 4 ст. ложки | |
Борошно – 2 ст. ложки | |
Вершкове масло – 1 ч. ложка | |
Цукрова пудра – за смаком | |
Манго – 1 шт. |
Це легкий і освіжаючий десерт, містить мало калорій на порцію. Але солодкий омлет досить вражає і залишить незабутні смакові відчуття.
Покроковий рецепт
Білки відокремлюють від жовтків. Яєчні білки збивають міксером хвилини 3-5. Посуд повинна бути високою, так як білки піднімаються.
В окремому посуді жовтки розтирають з цукром.
Молоко змішують з борошном і додають в жовткову масу.
До борошняної жовткової маси підмішують збиті білки. Вийде дуже повітряна об’ємна яєчна маса.
Яєчну масу виливають на сковороду з вершковим маслом, запікають до готовності при 180 градусах.
Поки запікається солодкий омлет, очистити манго, нарізати на шматочки, закинути в блендер і подрібнити до пюреобразного стану, додавши за смаком цукор. Спробувати, при необхідності додати ще цукор.
Готовий омлет виймають. На омлет виливають манговий соус і присипають все цукровою пудрою.
При бажанні можна використовувати будь-який інший соус, солодкий сироп або варення.