Надзвичайно смачний і ніжний домашній десерт можна приготувати з двох видів сиру та з цедрою.
Інгредієнти
цукрова пудра з ванільним ароматом – 85 г | |
дуже густі вершки – 230 г | |
желатинові пластини – 12 г | |
сир рікотта – 230 г | |
сир маскарпоне – 230 г | |
апельсинова і лимонна цедра терта – по одній ст. ложці |
Цитрусова панна котта – ідеальний варіант для романтичної вечері! Сир, з нотками цитруса і медом дуже добре поєднані.
Покроковий рецепт
Перекласти на сито рікотту і залишити її приблизно на тридцять хвилин. Потім порізати подрібніше очищені горіхи.
Що стосується желатинових пластин, то їх потрібно перекласти в миску, залити холодною водою, накрити тарілкою або кришкою.
Поставити на тихий вогонь невелику каструлю, влити в неї четверту частину жирних вершків, прогріти їх, потім віджати набряклі желатинові пластини. Як тільки вершки добре прогріються, додати до них желатин, потім перемішати все.
У миску влити вершки, збити їх з ароматизованою цукровою пудрою. Після цього підготувати ще одну ємність, викласти в неї рікотту. Насипати дрібно натерту цедру, збивати ці інгредієнти пару хвилин блендером.
Додати в посуд зі збитою рікоттою сир маскарпоне . Влити теплу вершково-желатинову суміш, перемішати все гарненько. Ввести невеликими порціями збиті вершки, перемішати ще раз акуратно все дерев’яною лопаткою. Далі солодку вершкову масу перекласти в невелику форму (або порціонні формочки), застелену харчовою плівкою.
Закрити форму з приготованим повітряним десертом харчовою плівкою і відправити на три години в холодильну камеру.
Десерт дістати з форми і викласти на тарілку. Рідкий квітковий мед змішати з гарбузовим насінням (можна взяти горішки), перемішати. Полити десерт медової сумішшю. Готову панна котту подавати до столу, прикрасивши листочками м’яти.