Каштани необхідно проварити перед готуванням. Процес займає близько години. Воду необхідно постійно доливати – можна варити на сильному вогні.
Варені каштани необхідно очистити від шкірки. Чистити необхідно ще гарячі плоди – так легше зрізати шкірку.
Проварений каштан нагадує картоплю, яка починає розсипатися.
Скласти очищені каштани в блюдо.
Рослинне масло і шоколад поставити окремо на водяну баню до повного розчинення.
Каштани, масло і шоколад перемішати і збити блендером до стану однорідності.
Маса повинна нагадувати круте тісто. Якщо суміш вийшла дуже щільною – можна додати трохи молока або вершків.
Каштановий десерт розкласти по порціях і прикрасити вершками.
Гестене пюре готове.