Інгредієнти: Заєць 1 тушка Тваринний жир 50гр Цибуля ріпчаста 6 шт Капуста білокачанна 400гр Картопля 4 клубняСоус сметанний 400гр Твердий сир Сіль 100гр 10гр Перець 4г
Маринад оцет (100гр), вода (250гр), гірчичне масло (50гр), морква (1шт), петрушка (1корень), лавровий лист (3шт), сіль (10гр), перець (10 горошин), цукор (10гр), суміш сухої пряної зелені (10гр).
Як приготувати дичину Заєць-Демидовски: В закипілу воду опустити порізані моркву і петрушку, суху суміш трав, приправи і спеції і варити п’ятнадцять хвилин. Після цього загасити вогонь влити гірчичне масло і оцет. У холодний маринад покласти дві нарізаних цибулини і залити їм оброблену тушку зайця. Витримати дичину в маринаді дванадцять годин.
Промаринованного зайця промокнути паперовим рушником, розрубати на частини і обсмажити в тваринному жирі.
Продукти розподілити по чотирьох керамічним горщикам. Зробити закладку в наступному порядку: на дно капусту 1/8 частина, половинки цибулини і картоплини, порізані кружальцями, сіль, перець, заячину, нарізаний тонкими пластинами сир, потім знову капусту 1/8 частина, половинки цибулини і картоплини, порізані кружальцями. В кінці вилити сметанний соус, закрити кришкою або коржиком з тіста, проколів корж виделкою, і відправити в духовку на годину-півтора. Всередині духова шафа повинен бути розігрітий до 150-160 градусів.