Розчинити кубик свіжих дріжджів і цукор у теплій воді. Додати ложку борошна і відправити суміш у тепле місце підніматися.
Додати сіль і борошно, замішуючи пластичне і м’яке тісто. Відправити дріжджове тісто в тепле місце підніматися.
Дрібно подрібнити пучок зеленого цибулі.
Додати розтоплене вершкове масло і яйце. Ретельно перемішати інгредієнти, посолити і поперчити начинку за смаком.
Розділити тісто на дві частини, скачати два кулі.
Розкачати кожен в тонкий коло. Викласти один з пластів тіста у форму для запікання, змащену олією.
Викласти начинку, рівномірно розподіливши по тесту.
Накрити другим колом з тіста і защипати краї. Проробити отвір посередині дива. Відправити заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до рум’яної і золотистої скоринки.
Ароматний диву готовий!
Тепер потрібно цибулевий пиріг змастити розтопленим вершковим маслом і загорнути в харчову плівку на 10 хвилин. Таким чином коржик стане м’якою і дуже соковитою.
Нарізати диву на трикутники.
Подавати до столу теплим до борщу або в якості перекусу. Приємного апетиту!