Абсолютно приголомшливе ніжне дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами.
Інгредієнти
Риба камбала або філе камбали – 800 г | |
Помідори – 2 шт. | |
Зелена цибуля – 1/2 пучка маленького | |
Лимон – 1 шт. | |
Прованські трави – 1/2 ч. ложки, за бажанням | |
Зелень (наприклад, петрушка) – 2 гілочки | |
Сіль, перець – за смаком |
Сьогодні хочу познайомити вас ще з одним простим постовим рецептом і це буде камбала з помідорами. У камбали ніжне біле м’ясо, яке містить велику кількість йоду, вітамінів, мінералів і зовсім небагато жиру, тому рекомендується для дієтичного харчування.
Калорійність її становить 90 ккал на 100 грам, а от якщо камбалу підсмажити на олії, то калорійність риби збільшується до 223 ккал. Ми ж будемо її запікати в духовці без масла.
Покроковий рецепт
Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з помідорами. Можна додати яких-небудь прянощів, наприклад, прованські трави і січену зелень.
Щоб приготувати камбалу, нам необхідно її почистити і зняти чорну шкіру, а білу шкіру залишаємо. Так як шкіра дуже шорстка, рекомендую попередньо одягнути рукавички, щоб не поранити руки. Очищену камбалу замариновываем на 1 годину з сіллю, перцем і лимоном.
Якщо ви використовуєте готове філе камбали, просто промийте її, і замаринуйте так само в лимонному соці, присипати трохи сіллю і свіжим меленим перцем.
З риби прибираємо м’якоть лимона і викладаємо камбалу в вогнетривке блюдо і накриваємо фольгою або ж кожну рибку викладаємо на фольгу і загортаємо у фольгу (якщо ви хочете приготувати порційно для гостей). Зверху на рибу ми викладаємо помідорно-цибульну суміш.
Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин, потім знімаємо фольгу (якщо вогнетривке блюдо) або відкриваємо конвертики (якщо порційне блюдо) і запікаємо ще 5 хвилин.
Подавати таке дієтичне блюдо можна до будь-якого овочевого гарніру або круп. Приємного апетиту!