З соковитою буряка можна приготувати малокалорійні ситні оладки, які можна вживати і під час нестрогої дієти.
Покроковий рецепт
Попередньо відварити коренеплоди, як тільки вони будуть готові, перекласти їх на блюдо, повністю остудити.
Після чого буряк почистити і натерти дуже дрібно. Терту бурякову масу перекласти в миску. Додати трохи сметани, а також сіль, просіяне борошно і одне куряче яйце.
Перемішати ретельно бурякову масу, потім невеликими порціями викласти її на сковорідку, приготувати м’які і ніжні оладки.
Подавати бурякові оладки в гарячому вигляді з рубаною зеленню, часниковим соусом або сметаною. Якщо ви оладки приготували для діток, краще прикрасити з червоною ягодою і цукровою пудрою.
* За бажанням можна додати в бурякове тісто трохи тертої яблучної маси, в цьому випадку оладки вийдуть більш соковитими і солодкими.