Цей легкий дієтичний супчик абсолютно простий у приготуванні, а готувати його це корисне блюдо рекомендується регулярно.
Інгредієнти
міцний бульйон курячий – 0,5 літра | |
помідори консервовані у власному соку – 700 гр | |
горох нут консервований – 450 гр | |
мелений мускатний горіх – дві щіпки | |
корінь селери – 50 гр | |
перець кайенский – за смаком | |
соковита морква не дуже велика – одна штука | |
мелений перець лимонний – за смаком | |
стебло цибулі-порею – одна штука | |
мелений чорний перець – за смаком | |
тертий хрін мелений – одна ст. ложка | |
болгарський перець великий – одна штука | |
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком | |
пряна зелень свіжа подрібнена – одна ст. ложка | |
каррі в порошку – за смаком | |
лавровий лист – дві штуки | |
ріпа – 270 г | |
міцний бульйон курячий – півтора літра |
Цей легкий дієтичний супчик абсолютно простий у приготуванні, а готувати його це корисне блюдо рекомендується регулярно.
Покроковий рецепт
Заздалегідь приготувати міцний курячий бульйон, потім промити болгарський перець, корінь селери, а також моркву, ріпу і білу частину цибулі-порею, потім підготувати не дуже велику каструлю.
Поставити каструлю на слабкий вогонь, влити в неї в достатній кількості курячий бульйон. А поки він прогрівається, нашаткувати цибулю-порей, потім нарізати невеликими кубиками промиті і очищені овочі.
Перекласти в каструлю всі інгредієнти подрібнені, довести ще раз бульйон до кипіння, після цього зменшити вогонь, продовжити процес варіння ще десять хвилин.
Викласти помідори разом з соком з консервної банки в миску пюрировать їх блендером.
Потім перекласти томатне пюре і консервований горох нут в каструлю, продовжити процес готування ще сім хвилин.
Перемішати томатний суп, додати лавровий лист, а також тертий хрін, насипати за смаком сіль і всі приправи. Накрити каструлю кришкою, залишити приготоване блюдо хвилин на п’ять на вимкненій плиті.
Подавати томатний суп з горохом і ріпою, насипавши в нього подрібнену зелень і рубаний часник. Приємного апетиту!