Дієтичний томатний суп з ріпою і горохом

Дієтичний томатний суп з ріпою і горохом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей легкий дієтичний супчик абсолютно простий у приготуванні, а готувати його це корисне блюдо рекомендується регулярно.

Інгредієнти

міцний бульйон курячий – 0,5 літра
помідори консервовані у власному соку – 700 гр
горох нут консервований – 450 гр
мелений мускатний горіх – дві щіпки
корінь селери – 50 гр
перець кайенский – за смаком
соковита морква не дуже велика – одна штука
мелений перець лимонний – за смаком
стебло цибулі-порею – одна штука
мелений чорний перець – за смаком
тертий хрін мелений – одна ст. ложка
болгарський перець великий – одна штука
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком
пряна зелень свіжа подрібнена – одна ст. ложка
каррі в порошку – за смаком
лавровий лист – дві штуки
ріпа – 270 г
міцний бульйон курячий – півтора літра

Як приготувати Дієтичний томатний суп з ріпою і горохом

Цей легкий дієтичний супчик абсолютно простий у приготуванні, а готувати його це корисне блюдо рекомендується регулярно.

Покроковий рецепт

Заздалегідь приготувати міцний курячий бульйон, потім промити болгарський перець, корінь селери, а також моркву, ріпу і білу частину цибулі-порею, потім підготувати не дуже велику каструлю.

Поставити каструлю на слабкий вогонь, влити в неї в достатній кількості курячий бульйон. А поки він прогрівається, нашаткувати цибулю-порей, потім нарізати невеликими кубиками промиті і очищені овочі.

Перекласти в каструлю всі інгредієнти подрібнені, довести ще раз бульйон до кипіння, після цього зменшити вогонь, продовжити процес варіння ще десять хвилин.

Викласти помідори разом з соком з консервної банки в миску пюрировать їх блендером.

Потім перекласти томатне пюре і консервований горох нут в каструлю, продовжити процес готування ще сім хвилин.

Перемішати томатний суп, додати лавровий лист, а також тертий хрін, насипати за смаком сіль і всі приправи. Накрити каструлю кришкою, залишити приготоване блюдо хвилин на п’ять на вимкненій плиті.

Подавати томатний суп з горохом і ріпою, насипавши в нього подрібнену зелень і рубаний часник. Приємного апетиту!