Вашій увазі представляється докладний рецепт, з фотографіями, які допоможуть максимально зрозуміло пояснити всі кроки приготування.
Інгредієнти
Мед – 250 р. | |
Вершкове масло – 150 р. | |
Борошно – 500 р. | |
Цукор – 100 р. | |
Куряче яйце – 1 шт. | |
Какао – 25 р. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Прянощі – 1 ст. л. Ваніль, кориця, мелена гвоздика, кардамон, мускатний горіх. |
Досить часто ми бачимо на полицях магазинів красиві і на погляд дуже смачні імбирні пряники, прикрашені глазур’ю, але ніяк не наважуємося їх купити. З різних причин, чи то їх ціна або сумнівна свіжість.
Покроковий рецепт
Мед, масло і цукор розтопити в каструльці, не доводячи до кипіння.
Додати прянощі, після цього гріти ще 5 хвилин.
Борошно в окремій ємності змішати з какао, додати соду і яйце.
У суміш борошна і какао плавно влити гарячу суміш, постійно помішуючи. Тісто повинно бути однорідне.
Розкачати завтовшки в 5 міліметрів і вирізати фігурки.
Викласти на папір для випічки, запікати 20-30′ при температурі 180 градусів.
Прикрасити газурью*
Глазур: одне яйце + 300 р. цукрової пудри. Збивати до густого стану.