Домашні імбирні пряники з глазурю до Нового року

Домашні імбирні пряники з глазурю до Нового року – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вашій увазі представляється докладний рецепт, з фотографіями, які допоможуть максимально зрозуміло пояснити всі кроки приготування.

Інгредієнти

Мед – 250 р.
Вершкове масло – 150 р.
Борошно – 500 р.
Цукор – 100 р.
Куряче яйце – 1 шт.
Какао – 25 р.
Сода – 1 ч. л.
Прянощі – 1 ст. л. Ваніль, кориця, мелена гвоздика, кардамон, мускатний горіх.

Як приготувати Домашні імбирні пряники з глазур’ю до Нового року

Досить часто ми бачимо на полицях магазинів красиві і на погляд дуже смачні імбирні пряники, прикрашені глазур’ю, але ніяк не наважуємося їх купити. З різних причин, чи то їх ціна або сумнівна свіжість.

Покроковий рецепт

Мед, масло і цукор розтопити в каструльці, не доводячи до кипіння.

Додати прянощі, після цього гріти ще 5 хвилин.

Борошно в окремій ємності змішати з какао, додати соду і яйце.

У суміш борошна і какао плавно влити гарячу суміш, постійно помішуючи. Тісто повинно бути однорідне.

Розкачати завтовшки в 5 міліметрів і вирізати фігурки.

Викласти на папір для випічки, запікати 20-30′ при температурі 180 градусів.

Прикрасити газурью*
Глазур: одне яйце + 300 р. цукрової пудри. Збивати до густого стану.