Ці булочки зберуть за чаєм всю вашу родину затишним вечором.
Інгредієнти
Борошно – 500гр | |
Цукор – 100гр. | |
Вершкове масло – 100гр. 70гр-для тесту, 30гр.для змазування | |
Молоко – 150 мл | |
Вода – 100мл | |
Яйця курячі – 1шт | |
Ванілін – 1/4 ч. л | |
Сіль – 1/4 ч. л |
Мої домашні дуже люблять ці булочки, особливо діти. Ароматні, повітряні і дуже ніжні, але при цьому зовсім нескладні у виготовленні.
Покроковий рецепт
І так почнемо, в сотейник виливаю воду і молоко, ставлю на плиту нагріваю так, щоб рідина була тепла, але не гаряча. Додаю столову ложку цукру і дріжджі. І все добре перемішую. Відставляю в бік, даю дріжджам ожити. В окрему миску, де будете замішувати тісто, всипаю сіль, цукор і ванілін, перемішую. Яйце, збиваю в окремій мисці і 3 чайні ложки додаю в суху суміш. Інше яйце піде на змазування булочок. Далі додаю масло і ретельно перемішую. Далі додаю борошно, перемішуємо і додаємо суміш з дріжджами. Отримуємо ось таке тісто. Залишаємо тісто підходити на 2 години. У процесі 2 рази обминаємо.
З готового тіста формуємо однакові кульки. Розкачуємо і промазуємо масло, звертаємо в трубочку, защипуємо краю.
Складаємо навпіл і знову защипуємо. Робимо надріз посередині, розгортаємо і отримуємо сердечко. Викладаємо на деко, змащуємо яйцем, посипаємо цукром. Ставимо в розігріту духовку до 200 на 25 хвилин.
Приємного апетиту!