Домашній червоний борщ з яловичиною

Домашній червоний борщ з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний домашній борщ.

Інгредієнти

вода – 3 л
яловичина – 400 гр
картопля – 5 шт
цибулина – 2 шт
морква – 1 шт
часник – 5 зубчиків
помідори – 0,5 кг
буряк – 1 шт
капуста білокачанна – 300 гр
квасоля – 0,5 склянки
зелена цибуля – 50 р
кріп – 15 г
петрушка – 2 гілочки
лавровий лист – 2 шт
перець горошком – 10 шт.
сметана – 400 г
цукор – 1 ст. л.
солодкий перець – 1

Як приготувати Домашній червоний борщ з яловичиною

Самий смачний домашній червоний борщ з яловичиною на 8-10 порцій.

Покроковий рецепт

За годину перед тим, як почати готувати борщ, візьміть маленьку каструльку, засипте в неї квасолю і ретельно промийте. Залийте квасолю гарячою водою і поставте варитися. Також візьміть м’ясо, наріжте його невеликими шматочками, приблизно 33 см, промийте його та засипте м’ясо у велику каструлю на 4 літри, в яку попередньо налийте 3 літри води. Поставте на вогонь. Після того як вода закипить, зберіть «шум». Поваріть м’ясо близько години. Потім витягніть його і промийте. Бульйон процідіть крізь марлю. Очищений вилийте бульйон назад в каструлю і киньте туди вже промите м’ясо. Поставте на вогонь і продовжуйте варити.

Почистіть овочі. Візьміть почищену картоплю, розріжте на кубики розміром 1-1,51-1,5 см і киньте в киплячий бульйон. Візьміть сковороду, прогрійте її на середньому вогні, налийте рослинне масло. Перець, очищений від насіння, наріжте квадратиками розміром приблизно 11 см і додайте в сковороду. Перець трохи підсмажте, щоб у нього з’явився аромат смаженого перцю. Потім дрібно наріжте одну цибулину. Засипте нарізану цибулю в сковороду і підсмажте до появи золотистого кольору. Візьміть моркву, натріть її і киньте туди ж. Все добре перемішайте.

Після цього натріть все 0,5 кг помідор на дрібній тертці і вилийте їх в сковороду. Потім натріть буряк і також додайте її в сковороду, насипте одну столову ложку цукру. Перемішайте. Тушкуйте протягом 10 хвилин, після чого вимкніть вогонь під сковородою.

Приблизно за 15 хвилин до того як картопля приготується, дрібно наріжте капусту і киньте її в м’ясний бульйон. Киньте в бульйон перець горошком. Приблизно через 5-10 хвилин після цього додайте лавровий лист. Поки капуста і картопля варяться, наріжте зелень: зелений лук, кріп і петрушку. Подрібніть часник на часник тисняві або натріть його на тертці. Після закінчення 10-15 хвилин, після того як ми кинули в бульйон капусту, пробуйте картоплю і капусту, якщо вони готові додайте томатну за смаження. Посоліть. Після додавання за смаження, доведіть суп до кипіння і вимкніть під ним вогонь, інакше борщ втратить свою яскравість. Як тільки вимкніть вогонь засипте зелень і часник. Все ретельно перемішайте і залиште настоятися приблизно на 5-10 хвилин.

Подавайте борщ з ложкою сметани і декількома шматочками житнього хліба.
Приємного апетиту!