1. Наріжте 6 стиглих груш на дрібні шматочки. Видалити гілочку і насіння. Не знімайте шкіру.
2. Викладіть нарізані шматочки груші в сковороду і додати 1/2 склянки води. Тушкуйте фрукт на повільному вогні близько 15 хвилин, поки груші не стануть м’якими. Поки груші тушкуються, підготуйте лимон і апельсин, натріть цедру з кожного.
3. Відміряйте 5 чашок горілки, 2 чайні ложки ванілі і 1 паличку кориці.
4. У велику банку перекладіть груші (з соком), цедру апельсина і лимона, ваніль, паличку кориці і залийте горілкою Накрийте банку і поставте в прохолодне темне місце на 8 днів.
5. Процідіть суміш, натягнувши на банку марлю. Лікер переливаємо в іншу чисту банку.
6. Додайте цукор і воду в сковороду і доведіть до кипіння протягом однієї хвилини, щоб вийшов простий сироп. Нехай сироп повністю охолоне. Повільно додайте сироп в настій лікеру до бажаної солодкості.
7. Подається такий грушевий лікер кімнатної температури.