Домашній хліб в духовці

Домашній хліб в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В домашніх умовах випікаємо хліб. Тісто в тепле місце для збільшення в об’ємі. Печемо в духовці тісто.

Інгредієнти

Борошно пшеничне, вищий сорт – 500 – 600 г
Вода питна – 400 мл
Дріжджі хлібопекарські сухі – 2 чайні ложки
Сіль – 1/3 столова ложка

Як приготувати Домашній хліб в духовці

Беремо борошно пшеничне вищого сорту, сухі хлібопекарські дріжджі, сіль, воду.

Покроковий рецепт

У борошно додаємо сіль і сухі дріжджі. Ретельно перемішуємо.

Додаємо в отриману суміш теплу воду, при цьому ретельно перемішуємо. Тісто має бути твердим і не рідким.

Залишаємо тісто в мисці, накриваємо рушником і ставимо його в тепле місце на 1 годину.

Тісто ретельно перемішуємо.

Залишаємо тісто в мисці, накриваємо рушником і ставимо його в тепле місце на 0,5 години.

Перемішуємо тісто і покласти у форму. Ставимо форму з тістом в духовку. Встановлюємо температуру 200 оС. Печемо 45 хв. Потім додаємо температуру до 250 оС і печемо ще 20 хв.

На кухонну дерев’яну дошку кладемо готовий хліб і даємо йому охолонути.