Плавлений сир по домашньому – корисна і смачна закуска з звичайного сиру!
Інгредієнти
Сир – 500 г | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Печериці – 100 г | |
Зелень – невеликий пучок | |
Сухий часник – 1/2 ч. л. |
Плавлений сир з сиру – відмінна холодна закуска на швидку руку з мінімуму інгредієнтів. За смаком – ідентичний плавленого сиру “Янтар”!
Покроковий рецепт
Змішати сир з содою, сіллю і яйцями.
Ретельно перебити масу заглибним блендером.
Помістити сирну масу в жароміцну ємність. У свою чергу, ємність з сирною масою опустити у велику каструлю або сотейник. Заповнити водою так, щоб рідина доходила до половини рівня ємності з сиром. Запалити вогонь і варити масу на середньому спеку до повного розплавлення. Готовність сиру можна перевірити лопаткою – продукт повинен за неї тікати еластичною масою, а сама лопатка – залишати після себе слід при проведенні.
Вимкнути вогонь. Сир відразу ж почне густіти. Додати в масу наповнювачі за смаком. У даному рецепті з однієї маси плавленого сиру вийшло чотири смаки: класичний сир без нічого, з грибами, з зеленню, грибами і сухим часником, з грибами і часником.
Готовий сир остудити і відправити в холодильник до загустіння.
Подавати плавлений сир в якості доповнення до тостів або бутербродів.
Приємного апетиту!