Домашній Торт Наполеон

Торт Наполеон домашній – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт Наполеон можна приготувати на сімейне свято або просто порадувати рідних без приводу. Готується швидко, а результат – дуже смачний торт!

Інгредієнти

Борошно – 500 гр
Вершкове масло 82,5% – 450 гр
Вода – 150 мл
Коньяк або горілка – 3 ст. л.
Оцет – 1 ст. л.
Яйце – 2 шт
Згущене молоко – 2 банки

Як приготувати домашній Торт Наполеон

Наполеон дуже люблять дорослі і діти. Готується досить просто, головне тісто замісити дуже швидко, тоді й виходять хрусткі ніжні коржі. Крем можна готувати будь, мені подобається поєднання цільного згущеного молока і вершкового масла.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти. Воду прибрати на 5 хвилин в морозильну камеру.

Борошно висипати на стіл гіркою. Зробити заглиблення посередині.

Вершкове масло ріжемо дрібними кубиками або натираємо на крупній тертці.

Додати яйця, воду, коньяк і оцет. Швидко замісити тісто. Не потрібно його довго вимішувати, інакше масло розтане і тісто не вийде листковим.

Формуємо ковбасу з отриманої маси.

Ділимо на 4 частини і кожну загортаємо у плівку. Ставимо в холод на 1 годину.

Розкачуємо коло, вирізуємо по формі торта.

Рівний коло наколюємо виделкою по всій площі і випікаємо при температурі 170 градусів 4-5 хвилин.

Виходить 9-10 коржів. Один з них піде на обсипання торта.

Для крему: збиваємо масло вершкове до пишної білої маси.

Додати згущене молоко тонкою цівкою, продовжуючи збивати.

Крем виходить густий, стабільний.

Збираємо торт, промазуючи кожен корж кремом.

Останній коржик кришимо руками і обсипаємо торт по всій поверхні.

Даємо настоятися в холодильнику. Час для стабілізації торта 8-10 годин. Можна подавати до столу!