Ікра не лише втамовує голод , але і тонізує весь організм.
Інгредієнти
кабачки – 3 шт | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
помідори – 2 шт | |
томатна паста – 3 ст. л | |
часник – 5 з. | |
соняшникова олія – 5 ст. л. | |
зелень – за смаком | |
спеції – за смаком |
Ікра з молодих кабачків відрізняється своєю солодкістю. З недорогих інгредієнтів можна приготувати ситну закуску. Я готую ікру весь сезон, коли зростають кабачки. І таку ж готую на зиму. Домочадці поїдають її як хлібом, так і просто ложкою. Радує, що кабачки любить і сама маленька донька, їй, звичайно, я роблю закуску менш томатну.
Покроковий рецепт
Для приготування ікри, перш за все, вибираємо молоді, невеликі кабачки. Вони повинні бути твердими, свіжими, не млявими. Чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Віджимаємо трохи сік, тому що молоді кабачки дуже соковиті. Відправляємо натерті кабачки на розігріту сковороду з соняшниковою олією, обсмажуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хв, періодично помішуючи.
Далі приступаємо до підготовки другою складовою ікри. Заправка состоить з подрібненого кубиками цибулі, натертої на дрібній тертці моркви і шинкованої томату.
Інгредієнти викладаємо на гарячу сковороду. Спочатку йде морква, вона обсмажується 3 хв на середньому вогні. До неї додаємо цибулю і смажимо ще 4 хв, після чого в блюдо йдуть томати і томатна паста. Перемішуємо зажарку і тушкуємо на середньому вогні ще 8 хв.
Змішуємо кабачки і заправку з томатів. Накриваємо крышкои і тушкуємо на повільному вогні 10 хв.
Молодий часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Додаємо до ікрі, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хв. Чим довше гаситься ікра, тим вона смачніша.
Блюдо готове. Викладаємо ікру на трикутнички білого хліба. Їсти її можна, як гарячою, так і холодною.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!