Качку готуємо в гірчично-медовому маринаді для пікантного смаку і золотистої скоринки.
Інгредієнти
качка – 2.2 кг | |
картопля – 1 кг | |
соєвий соус – 50мл | |
мед – 1 ст. л | |
гірчиця – 2ст.л | |
майонез – 2ст.л | |
Спеції Каррі – 1ч.л | |
Сіль, мелений перець – за смаком |
Це блюдо підійде, як на святковий вечір, так і на сімейну вечерю…Така качка всім припаде до смаку. Хоч і час приготування не таке вже й швидке(качка маринується 12 годин). Але не лякайтеся,все робиться дуже легко. Тому,що основну роботу робить за нас, наша помічниця – ДУХОВКА.
Покроковий рецепт
Ось всі наші інгредієнти.
Беремо нашу качечку, миємо. Добре просушуємо, зі всіх сторін (всередині і зовні)
Качку підготували, переходимо до маринаду. Беремо глибоку тарілку, кладемо мед, після наливаємо соєвий соус. Заважаємо. Повинна вийти однорідна субстанція ,без будь-яких грудочкою. Потім кладемо гірчицю і майонез,і так само перемішуємо. Додаємо спеції Каррі, сіль, перець.
УВАГА! Хто любить часник, можна видавити його через чеснокодавку (або використовувати дрібну тертку,результат буде той же) і додати в маринад. Я не люблю часник, тому не кладу. Ось такий маринад у нас вийшов.
Маринад готовий. Натираємо їм нашу качку. Натираємо добре, і всередині і зовні. І під крильцями. і з усіх сторін. І залишаємо маринуватися на 12 годин. Можна залишити на 24 години. У мене маринується 12 годин)
Коли качка замаринувалась. Переходимо до картоплі. Почистили картоплю, якщо картопля велика ріжемо на 4 частини, якщо середня, тоді навпіл. Солимо за смаком.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Всі кладемо в рукав. Качка посередині, картопля з боків. Ось і все, качечку засунули в духовку. І запікаємо 2,5 години. За 15 хвилин до приготування, розрізаємо рукав, тоді качечка стане ще рум’яної.
Приємного апетиту. Качка готова !