Приготуємо консерви з риби, які не гірше магазинних, натуральні і легкі в приготуванні.
Інгредієнти
Риба дрібна – 1,2-1,5 кг | |
Соняшникова олія – 200 мл | |
Міцна чайна заварка – 200 мл | |
Сіль – 1 столова ложка без гірки | |
Спеції – Чайна ложка |
Смачні консерви в домашніх умовах, приготована в мультиварці. Смак нагадує, щось типу “шпроти”.
Покроковий рецепт
Підготуємо рибу: добре промиємо, при необхідності почистимо. У дрібної рибки я голови залишаю.
Складаємо рибу в каструлю або в чашу мультиварки, додаємо сіль, спеції, соняшникову олію і чайну заварку.
Ставимо гаситися на повільному вогні під кришкою на три з половиною години. Потім варимо ще півгодини з відкритою кришкою, щоб випарувалася зайва рідина.
Якщо готуєте в мультиварці, то вибирайте режим “варка” на одну годину.
Такі консерви можна заготовити на зиму. Для цього розкласти готові консерви в пів літрові банки і стерилізуйте 15 хвилин, після цього загорніть і укутайте до повного охолодження.