У глибоку миску просіяти борошно (можна зробити це кілька разів). Додати цукровий пісок, сіль, ванілін і дріжджі. Інгредієнти перемішати.
Молоко підігріти і влити в миску з сухими продуктами.
Вершкове масло розтопити, трохи остудити і додати в чашу з продуктами.
Розбити куряче яйце і перемішати продукти ложкою. Коли замішувати тісто ложкою стане важко, перекласти ком на робочу поверхню і вимісити руками протягом 10 хвилин. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним, не буде липнути до рук. Залишити його в теплому місці, помістивши назад в чашу і накривши рушником.
Через 1 годину тісто має збільшитися в 2-3 рази. Можна приступати до розбирання пончиків.
Розкачати тісто в пласт, товщина якого повинна бути 1 див. Вирізати пампушки спеціальною формою або підручними засобами круглої форми з різним діаметром.
У сковороді розігріти рослинне масло, при цьому не треба сильно нагрівати, інакше пончики підгорять і не пропечуться. Смажити пончики на повільному вогні з обох сторін.
Готові пончики зняти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Плитку шоколаду розтопити на водяній бані.
Пончики змастити шоколадом за допомогою пензлика (можна занурити в шоколад). Посипати цукровою пудрою. Дочекатися, коли шоколад застигне і можна пити чай. Приємного чаювання.