Дріжджове тісто для пирогів на кислому молоці

Дріжджове тісто для пирогів на кислому молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Молоко підігріваємо, але не кип’ятимо, адже воно просто згорнеться. Температура кислого молока повинна бути приблизно 37 градусів. Виливаємо молоко в миску. Підсипаємо в кисле тепле молоко сухі дріжджі і цукор. Перемішуємо. Залишаємо так хвилин на 10.

За цей час дріжджі утворюють піну над поверхнею молока.

У миску розміром побільше просіваємо борошно пшеничне. У борошно додаємо сіль. Інгредієнти перемішуємо.

Додаємо в борошно одне куряче яйце.

А потім вливаємо пінну масу на дріжджах.

Починаємо замішування дріжджового тіста спочатку виделкою.

Потім процес продовжуємо на столі (дошці). Тісто прибираємо в тепле місце мінімум на 1 годину.

Ось як піднялося наше дріжджове тісто!

Перед випічкою тісто обминаємо руками і починаємо формування пирогів або пиріжків. Приємної вам роботи!