Молоко підігріваємо, але не кип’ятимо, адже воно просто згорнеться. Температура кислого молока повинна бути приблизно 37 градусів. Виливаємо молоко в миску. Підсипаємо в кисле тепле молоко сухі дріжджі і цукор. Перемішуємо. Залишаємо так хвилин на 10.
За цей час дріжджі утворюють піну над поверхнею молока.
У миску розміром побільше просіваємо борошно пшеничне. У борошно додаємо сіль. Інгредієнти перемішуємо.
Додаємо в борошно одне куряче яйце.
А потім вливаємо пінну масу на дріжджах.
Починаємо замішування дріжджового тіста спочатку виделкою.
Потім процес продовжуємо на столі (дошці). Тісто прибираємо в тепле місце мінімум на 1 годину.
Ось як піднялося наше дріжджове тісто!
Перед випічкою тісто обминаємо руками і починаємо формування пирогів або пиріжків. Приємної вам роботи!