Дріжджовий рулет з кабачками і сиром

Дріжджовий рулет з кабачками і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Покроковий рецепт

Молоко перелити в каструлю і нагріти на слабкому вогні до 30 градусів (не гаряче). Зняти молоко з вогню, додати 2 столові ложки цукру і 10 г сухих дріжджів. Перемішати суміш і поставити в тепле місце. Дріжджі повинні повністю розчиниться і утворити на поверхні піну.

Додати в суміш 1 чайну ложку дрібної солі. Борошно вищого сорту просіяти, ввести частинами в дріжджову суміш 1 склянку, перемішати столовою ложкою.

Потім розбити 2 курячих яйця, знову перемішати.

Додати 100 г розтопленого маргарину або вершкове масло(коли будете розтоплювати маргарин або масло, не кип’ятіть його!).

Додати решту просіяне борошно (я завжди додаю борошно частинами, так як не вгадаєш, скільки саме потрібно борошна, трохи більше або трохи менше, все залежить від сорту та якості). Замісити вже руками тісто. Тісто має легко відставати від стінок посуду, не липнути до рук і добре тримати форму. Тісто накрити каструлю з тоненьким бавовняним рушником, поставити на 1,5 — 2 години в тепле місце. Воно повинно збільшитися в кілька разів, обім’яти тісто, знову дати йому піднятися.

Приготувати начинку для дріжджового рулету. Кабачки промити, натерти на дрібній тертці. Перекласти кабачки терті в сито, дати стекти зайвої рідини. Моркву почистити овочечисткою і натерти на дрібній тертці. Сир натерти на тертці. Терті овочі і сир змішати в глибокій тарілці, посолити за смаком.

Взяти тісто розкачати у вигляді прямокутника на плоскій робочої поверхні (на столі), попередньо змазаній рослинною олією. На край тіста викласти начинку по всій довжині.

Тісто загорнути в рулет, защипнути краю. Деко вистелити пергаментним папером. Перекласти рулет з кабачками і сиром на деко швом вниз, зробити зверху проколи вилкою або надрізи ножем. Рулет накрити бавовняним рушником, поставити в тепле місце і дати йому расстоятся близько 30 хвилин. Нагріти духовку до 180 градусів. Поставити дріжджовий рулет в духовку на 30-40 хвилин.

Готовий дріжджовий пиріг з кабачками і морквою змастити зверху жовтком або молокой за допомогою кулінарної пензлика. Знову поставити в духовку на 5 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Готовий дріжджовий пиріг з овочами вийняти з духовки і дати 5-10 хвилин відпочити. Подавати на стіл, порізати шматочками. Приємного апетиту!