Підготуємо всі необхідні продукти. Для цього рецепти, груші краще брати зимові, твердих сортів, щоб вони не розвалилися при варінні.
Наливаємо вино в каструльку, додаємо спеції, цукор і ставимо на вогонь.
Очистимо криши від шкірки і зріжемо низ груші, щоб вона могла стояти.
Викладаємо груші в каструлю з вином і варимо, періодично перевертаючи груші, щоб вони рівномірно зварилися і просякли.
Груші варимо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Час сказати важко, це залежить від сорту груш.
Як тільки груші стануть повністю протыкаться виделкою – вони готові. Виймаємо їх з вина, а саме вино продовжуємо варити до загустіння, тобто у вас має вийти густий сироп.
Ставимо грушу на тарілку, зверху поливаємо соусом, прикрашаємо на свій смак.
Шматочки груші відрізаємо ножем, макаємо в сироп і насолоджуємося смачним, ароматним французьким десертом. Приємного апетиту!