Дуже шоколадне тістечко

Дуже шоколадне тістечко – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадне тістечко – шалено смачне ласощі.

Інгредієнти

бісквіт:
яйце – 2 шт
цукор – 80 гр
борошно – 70 гр
розпушувач тіста – 0,5 чайної ложки
какао – 20 гр
молоко – 40 гр
рослинне масло – 30 гр
шоколадна глазур:
какао – 6 столових ложок
цукор – 12 столових ложок
молоко – 8 столових ложок
масло вершкове – 50 гр
просочення:
м’ятний сироп – 100 гр

Як приготувати Дуже шоколадне тістечко

В даний час будь-який кондитерський виріб, будь то тістечко, печиво, торт або тістечко, можна придбати в будь-якому супермаркеті. Але не одне магазинне ласощі не зрівняється з виробом домашнього приготування. Багатьох господинь лякає процес приготування домашніх солодощів. Але в цьому немає нічого складного, Все що потрібно – це трохи старання і терпіння. Ну і звичайно головне це грамотний рецепт вироби.

Для приготування нашого десерту, нам буде потрібно: борошно, молоко, рослинне масло, розпушувач тіста, якісне какао, цукор, яйця. Для начинки: сироп, какао, цукор, молоко, вершкове масло. Рецепт приготування дуже простий, до того ж займає не так багато часу. Десерт виходить дуже соковитий, просто тане у роті.

Покроковий рецепт

Для початку спечемо основу нашого десерту – бісквіт. У глибокий посуд розіб’ємо яйця, додамо цукор.

Взобьем все міксером до утворення білої піни. Можна використовувати віночок, але це займе багато часу.

В окремому посуді змішуємо всі сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач тіста, какао.

У ємність, де збивали яйця з цукром, висипаємо вище приготовану суміш. Вливаємо молоко і рослинне масло.

Все змішуємо з допомогою міксера, але можна так само використовувати віночок.

Форму для випікання застеляємо пергаментом. Це дуже зручно і практично. Наш бісквіт не пригорить і не прилипне до паперу. Бісквітну суміш виливаємо на папір і розподіляємо по всьому периметру форми тонким шаром. Суміш виходить густа, з цього, для того щоб розподілити її, краще використовувати будь столовий предмет: ніж, ложку, лопатку. У попередньо розігріту духовку ставимо випікатися бісквіт. Випікаємо при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.

Поки готуватися корж, приготуємо начинку. В якості начинки будемо використовувати шоколадну глазур. У ємність, яку будемо нагрівати на вогні, висипаємо цукор і какао.

Перемішуємо, вливаємо молоко, ще раз перемішуємо. Ставимо на середній вогонь, нагріваємо постійно помішуючи, поки глазур не почне закипати

Як тільки з’являться перші бульбашки, це 1-2 хвилини, знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло. Воно має розчинитися. Глазур готова.

Дістаємо готовий корж. Отлепляем його папери. Просочуємо бісквіт сиропом. Я використовую м’ятний сироп, він додає незвичайний смак десерти, але можна взяти сироп на ваш смак.

Змащуємо бісквіт глазур’ю. Але всю її не виливаємо, вона нам буде потрібна.

Скручуємо корж в рулет. Перекладаємо рулет в блюдо.Змащуємо зверху десерт глазур’ю і відправляємо в холодильник для просочення на 20-30 хвилин.

По закінченню часу, дістаємо рулет і розрізаємо на порційні шматки. Дуже шоколадне тістечко готово. Приємного апетиту!