Найголовніший принцип справжньої юшки в варінні – не змішувати сорти риби.
Інгредієнти
Риба – 2 стейка з акули, приблизно 300-350 г | |
Картопля – 2 шт. середнього розміру | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Кукурудзяна крупа – жменя | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лавровий лист – 2 листочка | |
Зелень – за бажанням | |
Приправа для риби |
Загалом, юшку можна приготувати з будь-якої риби! Найголовніший принцип справжньої юшки в варінні – не змішувати сорти риби. Юшку можна приготувати з щуки, коропа, окуня, з горбуші, з карася, з осетра. Дуже смачна виходить вуха з червоної риби, сазана. Не погана юшка виходить з тріски, жирної скумбрії і з плотви.
В наших магазинах стали з’являтися досить екзотичні продукти, повз які неможливо пройти і завжди хочеться спробувати. Як раз на днях в магазині я придбала стейки акули! Пропоную вашій увазі юшку з акули. Виходить дуже цікавий, смачний і наваристий рибний суп!
Мої секрети варіння юшки:
Віддаю перевагу варити юшку на джерельній воді, бульйон виходить дуже смачний, а це найголовніше в цьому супі.
Не додаю занадто багато прянощів і зелені, щоб не перебити смак риби.
Не переборщую з овочами.
Крупи додаю зовсім трохи.
Покроковий рецепт
Стейки акули розморозимо, добре промиємо, відкладемо в сторону. Почистимо картоплю, цибулю та моркву. Картопля наріжемо кубиками, цибулю дрібно наріжемо, морква натремо на крупній тертці. У киплячу воду в першу чергу опускаємо картоплю, нарізану кубиком. Почекавши поки він повариться протягом 5 хвилин після закипання, опускаємо в юшку цибулину, дрібно нарізану і натерту на крупній тертці моркву. Потім висипаємо кукурудзяну крупу (кукурудзяну крупу ми можете замінити на пшоно, воно теж відмінно підходить для рибних супів). Овочі та крупи повинні поваритися хвилин 10 до напівготовності.
У майже готовий відвар з овочами опускаємо стейки з акули. Після закипання бульйону, все солимо за смаком, додаємо чорний мелений перець, знову ж таки за смаком, і варимо юшку до готовності рибки.
У самому кінці додаємо за бажанням зелень, спеції, лавровий лист. (Порада: із зелені краще всього додати стандартну петрушку і трохи кропу. Будь-яка сильно пряна трава буде перебивати весь смак риби. Те ж саме відноситься до прянощів). Можна дістати стейки риби і видалити кісточки, а м’якоть риби відправити назад в суп. Так вам простіше буде вживати вуха, не витягуючи і не длубаючись у кісточках.
Через пару хвилин рибний суп вимикаємо, закриваємо кришкою і даємо настоятися, перш ніж почнемо їсти. Приблизно, дайте йому 10 хвилин. Від цього вуха стане смачнішим. Подавати юшку з акули можна, сервировав її зеленню, сметаною або лимонної часточкою. Приємного апетиту!