Моєму баклажани. Ріжемо вздовж на дві частини. Посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота.
Вирізаємо з кожної половинки серединку. Виходить човник.
Готуємо фарш: додати сіль, перець, улюблені приправи. Добре перемішати і додати трохи води, щоб фарш був більш соковитий.
Дрібно нарізати болгарський перець і серединки від баклажанів.
Додаємо овочі фарш і добре перемішуємо.
Наповнюємо наші човники фаршем з гіркою.
Сир потерти на крупній тертці.
Майонез викладаємо зверху кожної човники і вирівнюємо ложкою.
Посипаємо зверху сиром і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо 50 хвилин при температурі 170 градусів.
Готову страву можна подавати гарячим чи холодним. Приємного апетиту!